Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Seversin loukkaantuminen

Sever's Disease

Seversin vamma tai apofysiitti calcanei, kuten se lääketieteellisesti tunnetaan, on sairaus, jota esiintyy pääasiassa lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Se on yleisin lapsilla, jotka harrastavat urheilua tai muuta liikuntaa. Vammaa esiintyy pääasiassa isku- tai räjähdysvoimaista urheilua harrastavilla, mutta sitä voi esiintyä myös istumatyötä tekevillä henkilöillä. Oireina ovat kantapäät, jotka ovat kivuliaat rasituksessa, kuten kävelyssä tai juoksussa. Tämä johtuu yksinkertaisesti kantapään luun ylikuormituksesta.

Vaikka se on epämiellyttävä vaiva, Seversin hyvä puoli on se, että se paranee yleensä itsestään. Paranemisprosessi on kuitenkin yksilöllinen, ja joillakin se kestää muutaman viikon, kun taas toisilla se voi kestää vuosia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sairastuneiden on lopetettava aktiivinen toiminta. Päinvastoin, tämäntyyppisen vamman kohdalla suositellaan fyysisen toiminnan jatkamista, mikä on mahdollista nykyisin markkinoilla olevien lääkinnällisten laitteiden ansiosta.

Jos olet kärsinyt Severin vammasta, sinua voidaan auttaa hankkimalla kenkään sijoitettava kantapääkuppi-insertti tai kantapään kiila, joka toimii iskunvaimentimena ja myös keventää loukkaantunutta kehonosaa, mikä myös poistaa osan kivusta. Myös tukisukan hankkimisesta voi olla apua, sillä sitä käyttävät yleisesti kantapäätukipotilaat. Tässä sukassa on monia sisäänrakennettuja kompressiovyöhykkeitä, jotka lisäävät jalkaterän ja kantapään verenkiertoa. Tämä puolestaan edistää loukkaantuneen alueen paranemista.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.