Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Luhistunut etujalkaterän kaari

Fallen front foot arch

Etujalkakaaren painuma on suhteellisen yleinen, eikä tila itsessään ole vaarallinen. Ongelmana on vain se, että se aiheuttaa kärsijälle paljon kipua ja epämukavuutta. Vajonnut etujalkakaari johtuu siitä, että etujalkaterän keskimmäiset metatarsaaliluut painuvat alaspäin. Tämä johtuu siitä, että niihin kohdistuva kuormitus on kasvanut liian suureksi. Tila ilmenee siis usein suuren painonnousun aikana, kuten raskauden aikana. Ensimmäiset merkit etujalkaterän kaaren romahtamisesta ovat yleensä pistelyä ja kipua jalkaterän etuosassa ja jalkapallossa varpaiden takana.

Jos etujalkaterän kaari on alentunut, jalkaterän etuosa ja sen pehmusteet ovat suuremmassa rasituksessa kuin pitäisi. Tämä puolestaan johtaa väsymyksen tunteeseen ja pahimmassa tapauksessa jopa kipuun siinä osassa jalkaa, jota kuormitetaan väärin. Kävely tai seisominen pitkiä aikoja voi olla epämiellyttävää ja kivuliasta, jos jalkoja ei tueta kunnolla.

Jos kärsit etujalkaterän vajaatoiminnasta, on olemassa erilaisia keinoja sen lievittämiseksi. Ensinnäkin sinun on huolehdittava siitä, että ostat laadukkaat kengät, jotka tukevat jalkaa hyvin. Kenkiä on kuitenkin täydennettävä todella hyvällä pohjallisella tai pohjallisella, joka on suunniteltu erityisesti antamaan lisätukea alentuneelle etujalkakaarelle. Hyvin suunniteltu pohja keventää jalkaholvia ja ehkäisee siten myös kipua ja väsymystä, joita esiintyy usein tukemattomassa jalassa.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.