Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Ylipronaatio

Overpronation

Ylipronaatiossa jalkaterä ja nilkka laskevat sisäänpäin normaalin kävelyn aikana. Osa ylipronaatiosta on täysin normaalia, mutta se voi aiheuttaa epänormaalin liikkumismallin ja pitkällä aikavälillä aiheuttaa pysyviä epämuodostumia jalkaterään, kun jalkaterän kudos venyy.

Kävelytapa vaikuttaa jalkojen lisäksi myös nilkkoihin, jalkoihin, polviin, lantioon, selkärankaan ja niskaan. Kävellessämme jalkoihin ja nilkkoihin kohdistuu rasitusta, joka on viisi- 15-kertainen kehon painoon nähden, ja tämä voima leviää sitten koko kehoon. Ylipronaatio vaikuttaa usein ihmisiin, joilla on litteät jalat, eli ihmisiin, joilla on matala jalkaholvi. Voit myös tarkastella, miten seisot ilman kenkiä. Yleisiä piirteitä ylipronaatiolle ovat kantapäiden kallistuminen sisäänpäin, toisen tai molempien polvien kiertyminen hieman sisäänpäin ja polvikipu, joka lievittyy levossa. Voit myös katsoa kenkiesi alle; jos kenkäsi kuluvat enemmän pohjan sisäpuolelta, sinulla on todennäköisesti ylipronaatio. Toinen varhainen oire ylipronaatiosta on, että jaloissa on usein väsymyksen tunne.

Yli 80 %:lla ihmisistä on jalkojensa kanssa ongelmia, jotka aiheuttavat epänormaalin kävelymallin. Tämän ongelman voittamiseksi ja lisäongelmien estämiseksi, jotka pitkällä aikavälillä voivat aiheuttaa jatkuvaa kipua sekä jalkoihin että muuhun kehoon, meillä on pohjalliset, jotka suoristavat askeleesi ongelmien poistamiseksi. Meillä on sekä pelkkää jalkaholvia varten tarkoitettuja pohjallisia että kokonaisia pohjallisia eri materiaaleista. Jos sinulla on paljon ylipronaatiota, on tärkeää, että käytät pohjallisia, jotka suoristavat astettasi vähitellen, ja että käytät räätälöityjä pohjallisia kaikissa kengissäsi.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.