Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Supinaatio

Supination

Supinaatiosta on yksinkertaisesti sanottuna kyse, kun jalka nojaa liian pitkälle ulospäin kävellessä tai juostessa. Supinaatio on täysin luonnollinen liike ja paras tapa, jolla keho työntää itseään eteenpäin. Liike itsessään on siis vaaraton, jos teet sen oikein. Se muuttuu kuitenkin haitalliseksi ja aiheuttaa ongelmia, jos sitä tehdään liian kauan tai väärällä tavalla, jos jalka tai sinä et hallitse supinaatiota. Tätä kutsutaan liialliseksi supinaatioksi, ja se vaikuttaa koko kehoon.

Liiallinen supinaatio rasittaa kohtuuttomasti nilkan lihaksia ja vähentää nilkan joustavuutta. Jalkaterän on vaikeampi vaimentaa iskuja, joita esiintyy aina kävelyn ja juoksun aikana. Tämä voi aiheuttaa kipua nilkoissa ja polvissa, mutta myös ylempänä. Myös säärilihaksia voi esiintyä liiallisen supinaation seurauksena.

Koska supinaatio kuormittaa nilkkaa vinosti, siitä tulee epävakaa ja nyrjähdysten riski kasvaa. Pahimmassa tapauksessa harjoittelu tai juokseminen ilman kipua on mahdotonta. Jos jalkateräsi ei kestä juoksun ja kävelyn aiheuttamia iskuja kunnolla, voi syntyä ongelmia myös muualla kehossa. Lantion ja selän kuormitus kasvaa. Myös ryhti voi kärsiä.

Usein nämä ongelmat voidaan ratkaista tukevilla kengillä, joissa on paljon tukea, tai pohjallisella, jossa on sisäänrakennettu supinaatiokiila. Nilkkatuet voivat myös auttaa asettamaan oikean määrän painoa jalalle. Liiallinen supinaatio ei ole kovin yleistä. Voit havaita, jos painot jalkaasi väärin, tarkastelemalla kenkiesi kulumista. Jos ne ovat epätavallisen kuluneet ulkopuolelta, on syytä epäillä supinaatiota.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.