Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Sortuneet kaaret

Fallen foot arches

Notkuvat kaaret (latinaksi pes planus) ovat yleinen ongelma. Se voi ilmetä itsestään, urheiluvamman jälkeen tai se voi olla synnynnäinen.

Lommahtanut jalkaholvi tarkoittaa, että jalkaholvi on laskenut ja aiheuttanut luonnollisen jalkaholvin romahtamisen, joka puolestaan pitää jalkaterän pystyssä ja helpottaa kävelyä. Kyseessä on siis yksi jalkaterän perustoiminnoista, joka on suuren rasituksen alaisena, ja vaikka monet ihmiset, joilla on sortunut jalkakaari, väittävät voivansa elää sen kanssa, se on asia, johon sinun pitäisi ehdottomasti puuttua. Notkuvat jalkakaaret voivat johtaa selkä-, lantio- ja polviongelmiin, sillä litteän jalan aiheuttamasta heikkoudesta tulee luonnotonta ja vierasta muulle keholle, jonka on ponnisteltava kompensoidakseen heikkoutta.

Jalkaholvin vajoamisen voi huomata kipuna jalkaholvissa, jalkaterän juuressa ja nilkassa eli talusnivelessä, kuten sitä myös kutsutaan. Sen voi havaita myös kävelemällä oudosti, jalkaterät ulospäin ja polvet sisäänpäin kääntyneinä. Tällaista kävelyä kutsutaan poneringiksi kävelyn aikana. Jalkaterän notko johtuu yleensä jalkaterän pohjelihasten rentoutumisesta, ja sitä on helpointa hoitaa tuotteilla, jotka auttavat suoristamaan jalkaterän, kuten etujalkatukien tai jalkaterän tukien avulla.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.