Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Kipu kantapäässä

Heel pain

Kun sinulla on kipua kantapäässä, se voi johtua monista eri syistä. Se, millaista kipua koet, miten se käyttäytyy ja missä se sijaitsee, voi paljastaa paljon ongelman luonteesta. Kipu voi ilmaantua itsestään, sairauden tai esimerkiksi urheiluvamman seurauksena.

Kantapääkipu on yleinen ongelma ja yleensä melko harmiton, mutta se voi silti aiheuttaa haittaa ja epämukavuutta. Kantapääkivun takia ei juuri koskaan tarvitse mennä lääkäriin, mutta jos ongelma on jatkuva, kannattaa ottaa yhteyttä fysioterapeuttiin. Paras tapa ehkäistä kantapääkipuja on käyttää hyviä kenkiä ja pohjallisia. Erilaisia yleisiä ongelmia voivat olla esimerkiksi kantapään kannaksen kannaksenpurenta, akillesjänteen repeämä, murtuma, kantapään limakalvotulehdus, Haglundin tauti, joka on limakalvotulehduksen jatke ja joka voi aiheuttaa kyhmyjä kantapäähän, kantapään tyynyn ongelmat tai puristunut hermo.

Jos sinulla on pieni ongelma ja haluat hoitaa sitä itse tai fysioterapeutti on kehottanut sinua tekemään niin, voi olla hyödyllistä hankkia voidetta, joka lievittää kipua jonkin verran, sekä erilaisia tuotteita, jotka tukevat kantapäätä ja auttavat sinua kävelemisessä tai muussa kantapäätä rasittavassa toiminnassa.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.