Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Selkäkipu

Spinal Cord Injury

Selkäkivut ovat hyvin yleisiä, ja lähes kaikki kärsivät niistä ikään katsomatta jossain vaiheessa elämäänsä. Yleinen selkäkivun muoto on niin sanottu selkäydinvamma, jolloin alaselässä esiintyy äkillistä ja voimakasta kipua, joka on hyvin jäykkää ja vaikeuttaa liikkumista. Se voi tuntua siltä, että selkä lukkiutuu yhtäkkiä ilman varoitusta. Kipu voi olla terävää tai säteillä alas lantioon ja jalkoihin, kun lihakset jännittyvät voimakkaasti.

On vaikea tietää syytä selkäkivulle, joka voi tuntua tulevan ilman syytä. Olet ehkä rasittanut selkääsi väärin esimerkiksi raskailla nostoilla, tai kyse on jostain, joka on vaikuttanut selkääsi jo pitkään, kuten väärästä asennosta, runsaasta istumisesta jne. Oli syy mikä tahansa, selkä pysähtyy, ja selkäkipu voi käynnistyä niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin seisomaan nousemisesta tai kumartumisesta poimiaksesi jotain lattialta.

Tarvitset hoitoa saadaksesi selkäsi normaalin toiminnan takaisin; kiropraktiikkaa, fysioterapiaa tai hoitoa naprapaatin kanssa. On tärkeää harrastaa liikuntaa ja liikkua mahdollisimman paljon, sillä se lisää liikkuvuutta ja verenkiertoa kehossa. Liian vähäinen liikkuminen voi pahentaa tilaa, kun selkä jäykistyy toimettomuudesta. Hitaat kävelylenkit tai muu lempeä liikunta voi riittää. Ole varovainen selkäsi kanssa ja vältä raskaita nostoja ja vääränlaista kuormitusta.

Voit lievittää usein voimakasta kipua tavalla, joka tuntuu hyvältä. Pidä selkäsi lämpimänä lämmitystyynyllä tai kuumalla suihkulla. Joillakin ihmisillä kylmä lievittää kipua paremmin. Selän roikottaminen tai rentouttavan lepoasennon löytäminen voi myös auttaa.

On hyvä käyttää jonkinlaista selkätukea, vyötä tai korsettia kivun lievittämiseksi. Tämä antaa hyvää tukea ja helpotusta selälle ja auttaa samalla lisäämään verenkiertoa. Tuet auttavat nopeuttamaan paranemisprosessia, joten voit saada normaalin liikkuvuuden takaisin nopeammin. Tämäntyyppinen vyö on myös yleisesti ottaen hellävarainen selälle, ja sitä voidaan käyttää ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ongelmien välttämiseksi.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.