Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Parempi ryhti

Improved posture

Venyttele, älä istu kuin heinäsäkki! Ehkä sinulla on vanhempi sukulainen, joka kertoi sinulle, kun olit nuori tai jopa vanhempi. Se on varmasti ärsyttävä pyyntö, mutta tosiasia on, että hyvä ryhti ei vain näytä hyvältä, vaan se on tärkeää myös pitkän aikavälin hyvinvoinnillesi.

Hyvä uutinen on se, että vaikka olisitkin jäänyt jälkeen ja luulet näyttäväsi lysähtäneeltä, ei ole melkein koskaan liian myöhäistä aloittaa ryhtiäsi parantamaan.

Mutta ensin. Miksi ei ole hyvä, jos ryhti on hieman notko?

- Huono ryhti heikentää kehosi hallintaa, ja lihaksistasi tulee heikkoja ja jäykkiä.
- Rasitat niskaasi ja selkääsi väärin, mikä pitkällä aikavälillä johtaa kiputiloihin.
- Huono ryhti ei yksinkertaisesti näytä hyvältä.

MITEN VOIN PARANTAA RYHTIÄNI?
1. Harjoittele, harjoittele! Vahvista ryhtiäsi vahvistamalla niskan, rintakehän, vartalon ja hartioiden lihaksia. Keho on vain niin vahva kuin sen heikoin osa! Pyydä apua fysioterapeutilta, joka voi kehittää sinulle sopivia hyviä harjoituksia. Jos menet Youtubeen, siellä on runsaasti harjoituksia, jotka keskittyvät vartalon vakauteen, rintarangan selkärankaan ja kaulan alueelle. ,

2. Käytä asentoliiviä, joka ehkäisee eteenpäin kiertyneitä hartioita ja haaskalintuniskoja. Käyttämällä asentoliiviä saat myös ystävän, joka antaa sinulle toistuvaa palautetta. Muuten voi olla vaikea muistaa säilyttää hyvä asento koko päivän ajan. Asentoliivin avulla voit myös säätää sitä niin, että se estää hartioita kääntymästä eteenpäin. Asentoliivin käyttämisen lisäksi on olemassa myös tuotteita, jotka auttavat sinua pitämään vartalosi suorana istuessasi.

3. Vaihtele työasentoasi, jos sinulla on istumatyö. Esimerkiksi näppäimistön ääressä on helppo päätyä koko ajan samaan asentoon kädet edessämme. On olemassa useita ergonomisia tuotteita, joiden avulla voit parantaa ergonomiaa työpaikalla ja siten parantaa ryhtiäsi.

4. Ole ylpeä! Katso eteenpäin, älä alaspäin! Vain tuon korjauksen kautta pääsi on suorempi.

5. Älä anna periksi! Suorempi ryhti ei synny muutaman päivän harjoittelulla tai satunnaisella venyttelyllä. Se tulee tekemällä kovasti töitä pitkään. Älä menetä keskittymistä, vaan jatka eteenpäin. Venyttele itseäsi. Pyydä jotakuta läheistäsi kertomaan sinulle, kun hänestä tuntuu, että alat olla huolimaton ja palaat vanhoihin kaavoihin.

MITÄ HYÖTYÄ HYVÄSTÄ RYHDISTÄ ON?
Hyvän ryhdin edut ovat moninaiset, mutta ne on syytä toistaa:

Parempi hengittävyys. Huono, notko asento lyhentää eturistilihaksia, mikä vaikeuttaa hengitystä. Hyvä ryhti sen sijaan parantaa hapenottokykyä 30 prosenttia.

Itseluottamus. Hyvä ryhti saa sinut tuntemaan itsevarmemmaksi, kehosi säteilee itsevarmuutta ja auktoriteettia. Huono ryhti kertoo päinvastaisesta, heikosta itseluottamuksesta ja pelosta.

Selän kivunlievitys. Hyvä ryhti neutraalissa asennossa antaa sinun käyttää lihaksia oikein, mikä johtaa parempaan oloon selässäsi. Huono, vino asento rasittaa selkärankaa, mikä voi aiheuttaa pitkäaikaista kipua.

Parempi mieliala. Asennonhallinta vaikuttaa mielialaan. Kun olo on alakuloinen, on taipumus notkistua ja roikottaa päätä. Kun olet onnellinen, venytät luonnollisesti ylpeään asentoon.
Ruoansulatus. Hyvässä ryhdissä sisäelimillä on runsaasti tilaa, ja voit sulattaa ruokaa vaikeuksitta.

Hoikempi ulkonäkö. Hyvä ryhti saa sinut näyttämään hoikemmalta. Huono ryhti voi saada vatsan työntymään esiin.
Vähemmän päänsärkyä. Tutkimukset osoittavat, että pään pitäminen eteenpäin kääntyneenä lisää toistuvien päänsärkyjen riskiä.

Vähentää jäykkyyttä iän myötä. Asento vaikuttaa siihen, miten keho ikääntyy. Hyvä ryhti vähentää nivelten jäykistymisen ja rasituksen riskiä.

Lisää energiaa. Kun sinulla on huono, notko asento, kehosi joutuu tekemään enemmän töitä, koska asento on luonnoton. Lihakset väsyvät nopeammin. Hyvässä ryhdissä et tuhlaa niin paljon energiaa.

Helpompi keskittyä. Hyvän ryhdin tarjoama parempi hapensaanti vaikuttaa myönteisesti aivoihin ja siten keskittymiseen.

Kyllä, hyvän ryhdin hyödyt ovat uskomattoman lukuisat. Ja on olemassa apuvälineitä, kuten asentoliivejä ja asentotukia, jotka voivat auttaa sinua matkan varrella. Asennon parantaminen voi olla kovaa työtä, mutta se todella kannattaa! Vanhempi minäsi kiittää sinua, jos puutut ryhtiisi ja parannat sitä.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.