Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Ovulaatio

Pregnancy Joint Pain

Raskauden aikana naisen nivelten liikkuvuus lisääntyy. Erityisesti lantiossa ja sen lähialueella, kun keho valmistautuu synnytykseen. Tämä lisääntynyt liikkuvuus voi aiheuttaa kipua ja epämukavuutta erityisesti lantion, nivusien, lantion, pakaroiden, häpyluun, reisien takaosien ja alaselän alueella. Vaivan nimi on nivelkipu, vaikka nimi voi olla harhaanjohtava. Kyse ei kirjaimellisesti ole siitä, että nivelet löystyvät. Ovulaatio ei ole haitallista naiselle eikä vauvalle, mutta se voi olla varsin hankalaa. Toinen nimi laminaatiokivulle on lantiokipu.

Jokaisen naisen kokemus lantiokivusta on erilainen. Jotkut eivät koe lainkaan ongelmia, mutta useimmat kokevat yleensä ainakin jonkinasteista kipua. Sitä esiintyy yleensä raskauden puolivälissä, mutta sitä voi esiintyä myös raskauden alkuvaiheessa tai loppuvaiheessa. Tavallista on, että aamulla esiintyy lievää kipua, joka lisääntyy päivän mittaan kehon rasituksen myötä. Portaissa käveleminen tai lattialla istuminen voi pahentaa kipua. Laminiittiin liittyviä oireita ovat esimerkiksi sykkivä, pistävä, säteilevä tai kirvelevä kipu missä tahansa kehon osassa, johon laminiitti vaikuttaa. Lukkiutuminen ja vaikeus nostaa tavaroita, kiertää tai taivuttaa kehoa ovat yleisiä oireita. Todella vakavissa niveltulehdusongelmissa saatat joutua käyttämään kainalosauvoja.

On tärkeää tunnistaa, mikä toimii ja mitä rajoituksia kehollasi on. Liikkumista on jatkettava, mutta liikkeet on sovitettava hitaampaan tahtiin. Liikkumisen myötä vilkastuva verenkierto voi auttaa lievittämään kipua. Käytännön asioita, joita kannattaa harkita, ovat hyvien kenkien valinta, jalkaholvituki sekä hellävarainen hieronta ja lämpö kipeän alueen ympärillä.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.