Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Iskias

Ischias

Monet ihmiset kärsivät elämässään iskiasista. Se ilmenee, kun iskiashermo puristuu ja aiheuttaa pistelyä, kipua tai puutumista toisen tai molempien jalkojen takaosassa.

Yleisimmin lihas ärsyttää iskiashermoa, usein istuimen piriformis-lihas. Tätä kutsutaan valeiskatiikaksi, ja se paranee yleensä itsestään, kunhan lepäät, et tee kivuliaita liikkeitä ja lievität ärtynyttä lihasta.

Toisin kuin väärä iskias, "oikea" iskias syntyy, kun selässä oleva välilevy on vaurioitunut ja painaa iskiashermoa. Todellinen iskias voi johtua onnettomuudesta, raskaasta nostamisesta tai liikkeistä, jotka rasittavat selkärankaa luonnottomasti. Jos epäilet, että sinulla on todellinen iskias, on hyvä käydä lähimmässä terveyskeskuksessa.

Sekä väärässä että oikeassa iskiasissa helpotus ja hyvä ryhti ovat tärkeitä. Vältä siis nostamista ja liikkeitä ylävartaloa pyörittäessäsi. Samalla kannattaa kiristää vatsaa ja muistaa säilyttää hyvä ryhti heti liikkeelle lähtiessä.

Apua saat myös käyttämällä selkänojaa, mieluiten yhdessä ergonomisten kenkien tai pohjallisten kanssa. Tämä keventää kehoasi ja ylläpitää samalla hyvää ryhtiä ja auttaa vammasi paranemista paremmin.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.