Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Nyrjähtänyt nilkka

Sprained ankle

Nilkan nyrjähdys on helppoa, olemme kaikki tehneet sen jossain vaiheessa. Sinun ei tarvitse pelata jalkapalloa tai muuta urheilua nyrjäyttääksesi nilkkasi, vaan jo liukastuminen matkalla vessaan voi riittää. Kun pidät kehosi liikkeessä ja vahvistat nilkkaasi ympäröiviä lihaksia, nyrjähdyksen riski minimoituu, mutta joskus huonoa tuuria voi sattua hyväkuntoisimmallekin ihmiselle.

Jos niin käy, voit tehdä muutamia asioita kivun minimoimiseksi ja toipumisajan lyhentämiseksi. Nosta jalkaasi, eli nilkkasi tulisi olla korkeammalla kuin sydämesi. Tämä lievittää kipua ja vähentää turvotusta.

Kun tämä on tehty, kiedo jalan ympärille elastinen sidos verenvuodon vähentämiseksi, mikä auttaa vamman paranemista nopeammin. Jätä side paikalleen noin 15 minuutiksi. Jos tunnet, että jalka nukahtaa, olet käärinyt sen liian tiukasti, varmista, että löysäät sidettä hieman.

Jotta pääset nopeammin takaisin harjoitteluun, on yleistä teipata nilkka. Näin saadaan lisätukea ja vähennetään vetäytymisen tai vamman pahenemisen riskiä. Nyrjähtäneen jalan teippaaminen on kuitenkin aikaa vievää, ja teipin poistaminen hikisen harjoittelun jälkeen voi olla myös hyvin kivuliasta.

Sen sijaan suositellaan mukavaa vulkanoitua suojusta. Nilkkasuoja on helppo pukea ja ottaa pois, helppo puhdistaa ja paljon halvempi kuin sadat teippirullat.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.