Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Mortonin neurooma

Mortons neurom

Jalkojamme käytetään päivittäin, ja ne joutuvat kehon painon alaisiksi kävellessämme, juostessamme tai seistessämme. Suhteellisen yleinen sairaus, joka voi johtua jalkojen rasituksesta, on Mortonin neurooma. Sairauden tila ja syy on se, että hermot ovat puristuksissa jalkaterän sisällä - mikä aiheuttaa epämukavuutta, kipua tai haittaa liikkumisen ja kuormituksen aikana. Kipua kuvataan polttavaksi tai säteilyä aiheuttavaksi jalkaterästä - yleensä kolmannen ja neljännen varpaan liitoskohdasta.

Kipu alkaa usein vähitellen, ja aluksi jalka tuntuu tunnottomalta tai polttaa ja säteilee alas varpaisiin. Kipu on laukaiseva tekijä, jonka perusteella sairaus tunnistetaan. Jalkaterän sisällä on tapahtunut niin, että hermo on turvonnut ja muodostanut jalkaterien väliin solmun, joka kulkee varpaisiin asti. Myös lannerangan ongelmat sekä selän ja lonkkien heikentynyt liikkuvuus voivat aiheuttaa Mortonin neuromia - nivelet ja lihakset, jotka vaikuttavat liikkuvuuteen, verenkiertoon ja fyysiseen tasapainoon, ovat tärkeitä määriteltäessä, onko henkilö sairastunut vai ei.

Vaivan suoria syitä on vaikea määrittää. Yleensä naiset sairastuvat useammin kuin miehet. Matala jalkaholvi tai aiempi jalkavamma lisäävät riskiä sairastua tilaan, samoin kuin kapeiden, korkeakorkoisten ja tiukasti istuvien kenkien käyttäminen. Kuka tahansa voi sairastua Mortonin neuromaan iästä, sukupuolesta tai siitä riippumatta, elääkö muuten terveellistä ja fyysisesti aktiivista elämää.

Mortonin neuromia tulisi hoitaa vasta, kun oikea diagnoosi on tehty. Naprapaatti, kiropraktikko tai fysioterapeutti voi olla tarpeen Mortonin neurooman laajuudesta, syystä ja puhkeamisesta riippuen. Aluksi jalkaterää on helpotettava ja kipuoireet on minimoitava. Hoitoa tai ennaltaehkäisyä varten on tärkeää hankkia kaikenlaisia jalkaterää vakauttavia tuotteita, kuten pohjallisia ja nilkkasuojia, jotka helpottavat jalkaterään kohdistuvaa painetta.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.