Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Epävakaa nilkka

Ankle instability

Epävakaat nilkat ovat hyvin yleisiä, ja niitä esiintyy kaikenikäisillä sekä miehillä että naisilla. Epävakaan nilkan riskeihin kuuluu altistuminen erilaisille nyrjähdyksille ja nilkan sijoiltaanmenoille. Tämä aiheuttaa kipua, joskus verenvuotoa ja usein turvotusta alueella. Valitettavasti loukkaantunut tai epävakaa nilkka uusiutuu usein ja aiheuttaa ongelmia useammin kuin kerran. Suurin osa epävakaasta nilkasta kärsivistä ihmisistä turvautuu tuki-, vakautus- ja vahvistustuotteisiin, jotta nilkka ei nyrjähtäisi uudelleen.

Toistuvat nilkkavammat, jos ne toistuvat pitkän ajan kuluessa, voivat johtaa vakauden heikkenemiseen ja nilkan heikkenemiseen. Kuntouttavan harjoittelun ja nilkkaa tukevien tuotteiden avulla nilkan toimintaa voidaan parantaa. Epävakautta pahentaa usein kävely tai muu fyysinen aktiivisuus epätasaisilla pinnoilla, kun taas lumipeitteiset pinnat tai mäkisempi maasto lisäävät loukkaantumisriskiä. Tällöin erityyppiset nilkkatuet ovat tärkeitä ennaltaehkäisyn kannalta tai vahvistamaan ja auttamaan aiempia nilkkavammoja saavuttaneita nilkkavammoja palauttamaan vakauden, voiman ja tasapainon.

Vakavammissa nyrjähdyksissä on tärkeää hakeutua lääkäriin ja hoitaa tila asianmukaisesti. Hakeudu aina ammattilaisen apuun, jos olet kärsinyt vakavammasta nilkan nyrjähdyksestä tai sijoiltaanmenosta. Kuntoutuksessa nilkkaa yritetään vakauttaa eri tavoin nilkkatukien ja jalkaterän ortoosien avulla sekä vahvistamalla lihaksia liikunnan avulla. Erilaisissa liikunta- ja urheilulajeissa nilkan nyrjähdys on yleisin liikuntaan liittyvä vamma. Nilkkatukien käyttö on hyvä tapa välttää epävakaan nilkan nyrjähdyksiä tai sijoiltaanmenoja.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.