Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Kylmät jalat

Cold feet

Huono verenkierto on usein selitys kylmille jaloille, mutta siihen vaikuttavat myös monet muut tekijät. Joissakin tapauksissa nämä tekijät ovat jopa syyllisiä. Vaatetuksesi ja ympäröivä lämpötila voivat olla syynä kylmiin jalkoihin, sillä kehosi lämpö poistuu vain käsistä ja jaloista, kun sinulle tulee kylmä. Toinen syy voi olla liikaa paikallaan istuminen, joka saa verisuonet supistumaan. Sama tapahtuu, jos tupakoit. Huono verenkierto vaikuttaa yleensä iäkkäisiin ihmisiin, joiden verisuonet ovat tukkeutuneet niin, että veri ei pääse pumppaamaan samalla voimalla kuin ennen, eikä näin ollen tuota yhtä paljon lämpöä.

Jos haluat välttää kylmät jalat lyhyellä aikavälillä, tarvitset vaatteita, jotka on sovitettu säähän ja ilmastoon, jossa olet. Voit myös pitää kylmää loitolla harrastamalla säännöllistä liikuntaa. Huonon verenkierron ja siten pitkällä aikavälillä kylmien jalkojen estäminen edellyttää hyvää terveyttä ja terveellisiä elämäntapoja. Pysy erossa tupakoinnista, rasvaisesta ruoasta ja makeisista ja harrasta säännöllistä liikuntaa. Muita tapoja pitää jalkasi lämpimänä ovat runsas veden juominen ja erilaisten kotikonsteiden, kuten inkivääri-, valkosipuli- tai chilisuihkeiden, kokeileminen, sillä ne kaikki auttavat säätelemään kehon lämpötilaa. Pidä myös elimistön rautapitoisuus tasaisena syömällä runsaasti rautaa sisältäviä vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä tai ottamalla rautatabletteja lisäravinteena.

On olemassa eri materiaaleista valmistettuja sukkia, jotka on erityisesti suunniteltu sekä lisäämään verenkiertoa että säilyttämään lämpöä, jotta jalkasi ovat valmiit kylmiin lattioihin ja ulkona vallitseviin pakkasiin. Villa on materiaali, jonka on jo pitkään tiedetty sitovan lämpöä, kun taas bambumateriaali hengittää ja varmistaa, että sukat pysyvät kuivina. Bambu sopii siis erinomaisesti liikuntaan ja urheiluun lämpiminä päivinä, kun taas villasukat pysyvät 37.5 Technology -materiaalin ansiosta paitsi kuivina myös lämpiminä. Ne ovat siis yhtä erinomaiset kylmiin päiviin rinteessä kuin sisätiloissakin. Kenkiin on myös erilaisia pohjallisia, jotka auttavat pitämään jalat kuivina, raikkaina ja lämpiminä.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.