Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Kipeät jalkaterät

Ball of Foot Pain

Jalkavaivat ovat yhä yleisempiä, jopa nuorten keskuudessa. Jos lapset tai nuoret kärsivät jalkavaivoista, se voi johtua siitä, että heillä on vääränlaiset kengät jalassa. Lenkkarit ja kangaskengät ovat tyylikkäitä, mutta eivät optimaalisia jalalle, koska niiden pohjat ovat sekä ohuet että hyvin litteät. Niissä ei ole juuri mitään jalkaa tukevaa. Iästä riippumatta kipu voi vaihdella satunnaisesta särystä jatkuvaan kipuun. Pahimmillaan se voi merkitä kävelyn tai seisomisen välttämistä. Sen lisäksi, että pohjat eivät ole tarpeeksi hyvät, joillekin voi kehittyä allergia sukkien materiaalille tai pesuaineelle. Tämä voi aiheuttaa kirvelyä jaloissa.

Jos olet hiljattain vaihtanut pesuainetta ja oireet ovat alkaneet sen jälkeen, voi olla hyvä ajatus vaihtaa pesuaine takaisin, jotta nähdään, oliko se syynä. Kokeile myös käyttää eri materiaalista, kuten bambusta, valmistettuja sukkia. Lääkäri voi varmistaa allergiatestillä, jos reagoit johonkin aineeseen. Kannattaa myös tarkistaa käyttämäsi kengät, iästäsi riippumatta. Jos tiedät, että käytät joko kenkiä, joissa ei ole miellyttävä pohja, tai jos käytät usein liian pieniä kenkiä tai kenkiä, joissa on korko, tämä on todennäköinen syy. Vaihda jalkaystävällisempiin kenkiin, joissa jalka sekä saa tukea että mahtuu kenkään. Yhdistä tämä hyvään pohjaan.

Usein kengät ja pohjat aiheuttavat kipeät jalkapohjat. Sijoittamalla pariin todella hyviin pohjallisiin jo ennen kipua on hyvä tapa ehkäistä ongelmia. Sportsmart.se-sivustolta löydät useita tuotteita, joiden avulla voit kävellä mukavammin ja sekä ehkäistä että lievittää jo ilmeneviä ongelmia. Tunnustele, mitkä pehmusteet sattuvat. Onko jalkaterän etuosa vai kantapää kipeä? Jos sinulla on kipua jalkaterän etupehmusteissa, suosittelemme nilkkatukea, joka on suunniteltu helpottamaan jalkaterän etuosan pohjaan kohdistuvaa painetta. Tuki ehkäisee esimerkiksi kramppeja ja jalkojen väsymistä. On olemassa myös erityisiä pohjallisia niille, jotka haluavat jatkaa lenkkareiden käyttöä.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.