Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Kantapään tulehdus

Tendinitis

Suhteellisen yleinen sairaus, joka voi syntyä liikunnan, erityisesti hyppäämisen ja juoksemisen, seurauksena, on kantapäätulehdus. Yli puolet kaikista juoksijoista, jotka juoksevat 6-7 kilometriä viikossa, kärsii tästä vaivasta. Kun ihmiselle kehittyy terveystulehdus, hän kokee tulehduksen aiheuttamaa lisääntyvää kipua.

Tila voi ilmetä esimerkiksi, jos olet aloittanut liikunnan tavalla, johon et ole tottunut, tai jos olet aloittanut tavallista kovemman liikunnan. Iäkkäät ihmiset voivat kokea tilan myös kävellessään pidempään kuin mihin he ovat tottuneet. Kantapääkivun lisäksi kantapäätulehdus voi aiheuttaa jäykkyyttä nilkkaan, akillesjänteeseen ja vasikkaan. Tulehduksesta voi myös kehittyä kyhmy akillesjänteeseen juuri kantapään yläpuolelle. Tulehdus johtuu siitä, että kantapään jänne on ylikuormittunut ja altistunut monille pienille traumoille. Joissakin tapauksissa tulehdus esiintyy sen sijaan sisäpuolella sijaitsevassa limapussissa. Kantapäätulehdus on yleensä helppo hoitaa. Jalkaa ei pidä käyttää tulehduksen parantumisen ajan.

Kantapäätulehduksen ehkäisemiseksi on tärkeää, että kuntoiluvälineesi tarjoavat tarvitsemasi tuen ja vakauden. Jotkut saattavat esimerkiksi tarvita kengissään erikoispohjia, jotta jalkaterä saa riittävästi pehmustusta ja tukea. Lisäksi nykyään on olemassa kantapääkuppeja ja kantapääkiiloja, jotka on erityisesti suunniteltu tarjoamaan helpotusta, tukea ja kivunlievitystä terveystulehdukseen.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.