Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Jalkojen turpoaminen

Swollen legs

Jalkojen turvotukseen voi olla monia eri syitä. Useimmiten turvonnut jalka johtuu lisääntyneestä nesteen määrästä jaloissa, ja syynä voi olla mitä tahansa raskaudesta ja ylirasituksesta sairauteen tai ruokailutottumuksiin. Jos jalkojen turvotus on huomattavaa ja ilmenee äkillisesti ja näennäisesti ilman syytä, sinun on hakeuduttava lääkäriin sairauden poissulkemiseksi.

Runsaasti suolaa tai alkoholia sisältävä ruokavalio voi aiheuttaa elimistöön tarpeetonta nesteen kertymistä. Tämä johtuu siitä, että suola sitoo nestettä elimistössä. Jos hiilihydraattien saanti on hyvin runsasta proteiineihin verrattuna, tämä voi myös olla osasyynä. Siksi ensimmäinen askel voi olla ruokavalion muuttaminen, jotta näet, onko tilanne parantunut. Jos olet tilapäisesti rasittanut itseäsi niin paljon, että jalkasi kudokset ovat ylikuormittuneet, tämä on luonnollinen selitys. Varmista, että otat rauhallisesti, annat jalkojesi levätä ja laitat jalkaasi tukea antavia tuotteita, kuten kompressiotuotteita tai reiden ja vasikoiden tukia. Lisääntynyt lämpö ulkona voi johtaa turvotuksen lisääntymiseen.

Nesteen kertymisen aiheuttama lisääntynyt turvotus johtuu siitä, että laskimojärjestelmä ei toimi kunnolla. Kun istut tai kävelet ja seisot koko päivän, nestettä kertyy jalkoihin. On olemassa useita tapoja ehkäistä tai lievittää tätä ongelmaa. Voit yrittää pitää jalkasi koholla ja välttää istumista jalat ristissä. Liikkuminen on myös hyväksi verenkierron lisäämiseksi. Käytä kompressiotuotteita, kuten tukisukkia. Ne myötäilevät jalkaa ja estävät veren ja nesteen kertymistä. Pue ne aamulla, kun jalkasi ovat vähemmän turvoksissa. Voit käyttää niitä myös pitkillä lennoilla tai kun istut paljon paikallasi.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.