Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Suonikohjut

Varicose veins

Suonikohjut ovat yleinen sairaus, jossa esiintyy laajentuneita, näkyviä suonia. Yleensä alaraajojen sisäpuolella. Suonikohjut lisääntyvät iän myötä, ja perinnöllisyydellä on merkitystä siihen, onko sinulla suonikohjuja. Naisia on väestössä enemmän, ja suonikohjujen lisääntyneen esiintyvyyden ja raskauksien määrän välillä on yhteys.

Perinnöllisyyden ja raskauden lisäksi myös lihavuus voi vaikuttaa suonikohjuihin, samoin kuin naisten sukupuolihormonien muutokset ja suonten hapenpuute. Hypoksia tarkoittaa, että kehon kudoksissa on hapenpuutetta. Laajentuneet, matalat ja mutkittelevat suonet ovat suonikohjujen yleisin oire, ja vaivojen aste on yksilöllinen. Joitakin ihmisiä se ei haittaa lainkaan, kun taas toiset haluavat hoitaa vaivaa. Näkyvien suonten lisäksi on muitakin oireita, jotka voivat aiheuttaa enemmän fyysistä epämukavuutta. Jalkojen ja nilkkojen turpoaminen, kutina, jännittyneisyys ja joissakin tapauksissa kipu voivat esiintyä. Joillakin sairastuneilla on vaikutusta verenkiertoon, mikä voi johtaa erilaisiin komplikaatioihin.

Suonikohjujen hoidossa pyritään pääasiassa lievittämään oireita ja epämukavuutta. Tämä onnistuu parhaiten kompressiohoidolla, jossa käytetään kompressiosukkia, -sidoksia tai muita paineeseen suunniteltuja tuotteita. Hoidon tehokkuus vaihtelee yksilöllisesti. Käytettävissä on myös suurempia toimenpiteitä, kuten suonikohjujen leikkaus, injektiohoito, laserhoito, sähkökoagulaatio tai vaahtomuovihoito, mutta nykyisin ei ole todellista näyttöä siitä, kuinka tehokkaita nämä hoidot ovat. Kompressiosukkia eli tukisukkia suositellaan ensisijaisesti paineen lisäämiseksi ja sairaiden suonien vahingoittamiseksi niin, että ne kutistuvat ja lopulta häviävät.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.