Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Vasikkalihaksen repeämä

Chafing (Torn Calf Muscle)

Vasikkakipu ei ole sinänsä kliininen diagnoosi, vaan pikemminkin yhteisnimitys erilaisille oireille, jotka voivat johtua erilaisista vammoista. Tavallisesti hiertymäksi kutsutun yhteisnimen alle ryhmitellyt oireet ovat kuitenkin akuutti kipu, arkuus, jäykkyys, kouristukset, puutuminen ja polttava kipu vasikassa. Hiertymiä esiintyy usein sen jälkeen, kun on harrastettu liikuntaa ja urheilua, johon liittyy nopeaa juoksemista eri suuntiin. Hiertymästä on mahdollista päästä eroon, mutta usein oireet ovat toistuvia ja niitä on siedettävä pitkään. Lihasrepeämä jossakin pohjelihaksessa sekä pohjelihaksen sisä- ja ulko-osien välisen sidekudoksen vaurioituminen ovat kaksi yleisintä syytä, miksi kärsit hiertymäoireista.

Koska hiertymäoireilla voi olla erilaisia perimmäisiä syitä, lähestymistapa kuntoutukseen vaihtelee tapauskohtaisesti. Lihasrepeämät ilmenevät yleensä akuuttina kipuna vasikassa, ja sinun on mukautettava kuntoutusharjoitteluasi vähentämään vasikkaan kohdistuvaa kuormitusta, ennen kuin palaat vähitellen normaaliin toimintatasoon. Vaikka hiertymä voi olla hyvin kivulias, lihaksen paranemisprosessin kannalta on tärkeää, että pääset liikkeelle ja liikut varhaisessa vaiheessa. Jos juokset, kipu on saattanut johtua siitä, että akillesjänne vetää liikaa vasikan syviä lihaksia. Tällöin voi olla apua askelten ja juoksukenkien tarkistamisesta, jotta vasikka ei kuormitu liikaa tulevaisuudessa.

Koska vasikkalihaksen paranemisprosessin kannalta on erittäin tärkeää, että kivusta huolimatta pääset liikkeelle ja liikut, voi olla hyvä tarkistaa, voitko käyttää apuvälineitä paranemisprosessin helpottamiseksi ja kivun vähentämiseksi. Kompressiosukkia voi olla mukava käyttää sekä kuntoutusharjoittelun aikana että muulloinkin, sillä ne lisäävät verenkiertoa vasikoissa. Tämä nopeuttaa lihaksen paranemisprosessia ja lämmittää jalkaa, mikä auttaa vähentämään kipua. On myös tärkeää tarkistaa juoksukenkäsi, jotta varmistat, että sinulla on pari, jossa on riittävästi tukea ja pehmustusta, jotta jalka suoristuu kunnolla. Kipuun voi auttaa myös pehmustavien geelipohjallisten laittaminen, jotka estävät tehokkaasti vasikoiden ja akillesjänteiden ylivenyttämistä liikunnan aikana.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.