Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Lonkan nivelrikko

Hip Osteoarthritis

Nivelrikko on reumaattinen nivelsairaus, jota sairastaa joka neljäs yli 45-vuotias ruotsalainen, pääasiassa iäkkäät mutta myös ylipainoiset. Useimmilla sairastuneilla on vaikeuksia kävellä, mutta he voivat kokea myös niin sanottua "makuuasentokipua". Kipu johtuu siitä, että nivelen rusto heikkenee ja voi hävitä kokonaan. Nivelrusto on nivelnesteen voitelema, ja jos tämä saanti loppuu, rusto kuluu nopeasti. Tämän seurauksena lonkkanivelen pallolla ei ole pehmustava vaikutus, ja kun kitka lakkaa, alue tulehtuu. Yksi syy ongelmaan voi olla nivelten liiallinen ja raskas kuormitus, mutta monilla muillakin tekijöillä on merkitystä tämän sairauden kehittymisessä. Koska yhä useammat nuoret sairastuvat, tiede etsii muita vastauksia tautiin.

Harjoittelu ja liikunta torjuvat useimpia sairauksia ja auttavat välttämään nivelrikkoa. Nivelten kuormittaminen lisää nivelnesteen tuotantoa, mutta jos tuotanto kuitenkin vähenee, lääkitys on oikea tapa. Glukosamiini vaikuttaa nivelten rustoon ja auttaa lievään nivelrikkoon. Tulehduskipulääkitys ja kipulääkkeet ovat usein tarpeen kivun vähentämiseksi, mutta joissakin tapauksissa tarvitaan lonkkaleikkaus.

Kun harrastat liikuntaa, luot pohjan kehosi ja mielesi terveydelle. Erilaisten apuvälineiden avulla nivelrikosta kärsivät voivat myös liikkua enemmän. Voit esimerkiksi käyttää kenkiä, joissa on pehmustettu pohja ja pohjalliset, jotka vaimentavat lenkkeilyn ja kävelyn aiheuttamia iskuja. Tukisukat, joissa on kompressio, auttavat verenkiertoa, mikä myös helpottaa liikuntaa. Vartalon asennon vahvistaminen selkätukien, asentoliivien ja asentohihnojen avulla auttaa parantamaan kehon tasapainoa, mikä vähentää yksipuolisen rasituksen riskiä. Tuet ja selkäkorsetit voivat auttaa sekä liikkumisessa että nukkumisasennossa, jotta keho saa enemmän lepoa yön aikana ja vältytään kivun aiheuttamilta unihäiriöiltä. Linimentit ja muut voiteet mahdollistavat paremman verenkierron lihaksiin ja vähentävät tulehdusta. Älä siis epäröi hankkia ja käyttää apuvälineitä heti alusta alkaen.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.