Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Reuma - reumasairaudet

Rheumatism - rheumatic diseases

Reuma tai reumasairaudet on sateenvarjotermi useille eri sairauksille, joille on yhteistä, että ne aiheuttavat jäykkiä ja kipeytyneitä niveliä. Yleisimpiä ovat nivelreuma, nivelpsoriaasi, fibromyalgia ja niveltulehdus. Yleisin sairaus on nivelrikko, joka tarkoittaa, että nivelten välinen rusto ei enää muodostu ja hajoaa normaalisti. Nivelrikkoa sairastaa jopa joka neljäs yli 45-vuotias ruotsalainen, mutta se voi koskettaa myös nuoria. Ensimmäiset oireet ovat nivelkipuja, jotka ilmenevät spontaanisti normaalien päivittäisten toimintojen aikana. Nivelreuman syitä ei vieläkään täysin ymmärretä, ja vaikka nivelreuma koskettaa pääasiassa iäkkäitä, se ei ole osa luonnollista ikääntymisprosessia. Joitakin syitä ovat kuitenkin tupakointi, hormonaaliset muutokset ja perinnöllisyys.

Koska reumaa on monia eri tyyppejä, niitä on ehkäistävä ja hoidettava eri tavoin. Yleisimmän tyypin, nivelrikon, kohdalla sinun tulisi jatkaa kohtuullista liikuntaa, ja fysioterapeutti voi auttaa sinua laatimaan yksilöllisiin tarpeisiisi räätälöidyn harjoitusohjelman. Jos sinun on otettava kipulääkkeitä liikunnan harrastamiseksi, sinun on aina ensin neuvoteltava lääkärisi kanssa. Jos sinulla on ylipainoa, sinun tulisi laskea painosi normaalipainoiseksi. Tämä pätee sekä ennaltaehkäisevästi että silloin, kun olet jo kärsinyt vaivoista. Muista, että sinun ei tarvitse hakeutua lääkäriin saadaksesi lähetteen fysioterapeutille. Voit itse kirjoittaa lähetteen tai aloittaa liikunnan omatoimisesti esimerkiksi personal trainerin kanssa.

Jos sinulla on kipuja, on olemassa tuotteita, jotka auttavat sinua sekä arjessa että liikunnan harrastamisessa. Niveltulehduksesta tai muusta reumasta kärsiville voi tukea rannetuki. Tuki lisää ranteen verenkiertoa, mikä vähentää sekä jännitystä että kipua. Kyynärpääsuojista voi olla apua niveltulehduksesta kärsiville. Suojassa on sisäänrakennettu puristus, joka antaa kyynärpäälle parempaa vakautta ja voi siten auttaa sinua suorittamaan harjoitukset oikein. Harjoitusten tekeminen fysioterapeutin tai personal trainerin ohjeiden mukaisesti on tärkeää, koska se vähentää muiden vammojen riskiä. Neulottu kyynärpääsuoja sopii myös nivelrikosta kärsiville. Tuote puetaan käsivarren päälle ja sitä voidaan käyttää vaatteiden alla.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.