Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Tenniskyynärpää

Tennis elbow

Tenniskyynärpää on kaikkea muuta kuin hauska ilmiö. Se voi saada pienimmänkin ponnistelun tuntumaan vaikealta ja stressaavalta. Yleensä vamma paranee itsestään, mutta se voi olla sillä välin hyvin kivulias. Onneksi apua on saatavilla, yleensä älykkäiden kyynärpääsuojien muodossa. Saatavilla on myös kehittyneempiä hoitomenetelmiä, joista voit lukea lisää myöhemmin.

Mutta ensin - mistä tenniskyynärpää johtuu ja mitkä ovat ensimmäiset oireet? Ylivoimaisesti yleisin tenniskyynärpään syy on yksitoikkoinen työ. Jos istut tietokoneen ääressä suurimman osan päivästä ja käytät näytöllä liikkumiseen klassista hiirtä, kyynärpäässä oleva kudoskiinnitys kuormittuu helposti liikaa.

Tenniskyynärpäästä voi kärsiä myös hyvin äkillisesti, esimerkiksi jos koko päivän nostelee raskaasti ja altistaa kyynärpäänsä huomattavasti normaalia suuremmalle rasitukselle. Tätä voidaan ehkäistä lisäämällä kyynärpään ja kudoksen kuormitusta hitaasti ja asteittain.

Tenniskyynärpään oireet ovat lähes aina samat, vaikka ne voivat vaihdella suuresti kivun voimakkuuden suhteen. Kyynärpään ulkosivun kipu ja kyynärpään yleinen jäykkyys ovat hyvin yleisiä oireita. Yleistä on myös käden otteen heikkous ja kipu kyynärpäätä ojennettaessa.

Jos olet kärsinyt tenniskyynärpäästä, on olemassa laaja valikoima suojaimia, jotka helpottavat arkea huomattavasti. Näitä suojia voidaan käyttää myös harjoittelussa sekä vammojen ehkäisemiseksi että kivun lievittämiseksi. Verkossa on myös runsaasti harjoituksia, joiden avulla voit päästä eroon tenniskyynärpäästäsi mahdollisimman pian. Jos tämä ei riitä, voit myös etsiä sopivan klinikan, jossa tehdään edistyneempiä hoitoja tenniskyynärpäähän. Klinikalla voit saada akupunktiohoitoa ja kortisonipistoksia.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.