Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Hiiren käsivarsi

Mouse arm

Hiirikäsi on nimitys käden ja käsivarren ongelmille, jotka johtuvat tietokoneen hiiren tiheästä ja pitkäaikaisesta käytöstä. Hiirikäsi johtuu helposti siitä, että työskentelee tietokoneen ääressä pitkiä aikoja päivän aikana ja käyttää tietokonehiirtä kädessä väärin. Kun tietokonehiirtä pidetään kädessä epäluonnollisella otteella, se johtaa lähes aina siihen, että kaikki käden lihakset, jänteet ja nivelsiteet ylikuormittuvat, jolloin käsi sairastuu. Useimmissa tapauksissa hiiren käsivarsi häviää itsestään, mutta usein ongelman kanssa joutuu kamppailemaan pitkään. Hiirikäsi ei ole vain yhden tietyn vamman nimi, vaan yhteisnimitys niin sanotulle käsivarren kipuoireyhtymälle.

Nimi hiirikäsi tulee siitä, että kipu ei yleensä ole vain ranteessa vaan lähes koko käsivarressa. Arkuus, jäykkyys, särky, heikkous tai puutuminen voivat olla merkkejä hiirikädestä. Hiirikäden kivulla on yleensä useita eri syitä. Kyseessä voi olla tulehdus tai vamma jänteissä tai kenties puristunut hermo. Olipa syy mikä tahansa, vamma on seurausta pitkittyneestä ylikuormituksesta.

Tätä yleistä ongelmaa voidaan ehkäistä muistamalla istua oikein tietokonepöydän ääressä, olemalla koko ajan samassa asennossa ja pitämällä pieniä taukoja, työskentelemällä kädet lähellä vartaloa ja pitämällä ranne suorana eikä kiertämällä sitä pikkusormea kohti.

Hiirikäden kipua voidaan lievittää käyttämällä erilaisia ergonomisia apuvälineitä, kuten rannetukea, joka antaa ranteelle hyvän vakauden ja tuen ranteen erilaisten ylikuormitusten aikana.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.