Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Supraspinatus-jännetulehdus (supraspinatus tendinosis)

Supraspinatus tendinit (supraspinatus tendinos)

Olkapään kipu on yleistä. Ylirasituksen tai vamman jälkeen olkapään lihasten jännekiinnitykset voivat vaurioitua, mikä aiheuttaa kipua. Yksi tällainen tila on, kun supraspinatus-lihaksen jänne tulehtuu. Tämä aiheuttaa kipua, kun sairastunut nostaa kättä ylöspäin sivulta. Tulehdus häviää yleensä parissa päivässä, mutta kipu voi jatkua; tätä kutsutaan jännetulehdukseksi, joka muuttuu tendinoosiksi. Kipu voi säteillä käsivartta pitkin, erityisesti öisin. Särkevällä puolella voi olla vaikea maata. Supraspinatus-jännetulehdus on yleinen olkapääkivun aiheuttaja erityisesti keski-ikäisten jälkeen. Vaiva on yleisempi diabeetikoilla, joillakin teollisuustyöntekijöillä ja urheilulajeissa, joihin liittyy heittoliikkeitä ja yläviistoja. Oireet ovat usein pitkäkestoisia.

Supraspinatus-jännetulehduksen ennaltaehkäisyssä on kyse ennen kaikkea sellaisten toistuvien liikkeiden välttämisestä, jotka aiheuttavat vamman. Vältä esimerkiksi työskentelyä kädet olkapään korkeudella yli tunnin ajan päivässä, raskasta teollisuustyötä, toistuvaa työskentelyä, raskaiden tai tärisevien työkalujen kanssa työskentelyä. Jos työskentelet ammatissa, johon liittyy näitä riskejä, voit silti ryhtyä tiettyihin toimenpiteisiin. Niitä ovat esimerkiksi hyvän työasennon säilyttäminen niin, että kädet ovat mahdollisimman lähellä vartaloa, työasennon ja työtehtävien vaihtelu, taukojen ja apuvälineiden käyttäminen sekä fysioterapeutin avun hankkiminen. Useimmissa tapauksissa supraspinatus-jännetulehdus paranee itsestään, mutta hoito on usein tarpeen, jotta olkapään hyvä toimintakyky palautuu.

Täällä Sportsmart.se:ssä meillä on useita erikokoisia tuotteita, jotka voivat auttaa lievittämään ja vakauttamaan kivuliasta olkapäätä. Lämmittävää ja stabiloivaa tukea voi olla mukava käyttää sekä töissä että kotona. Urheillessasi saatat tarvita suojaa, joka säilyttää hyvän liikkuvuuden mutta vakauttaa silti olkapään. Olkapääsuojiamme ja olkatukia voidaan käyttää huomaamattomasti vaatteiden alla tai halutessasi ohuen vaatteen päällä. Tuotteemme ovat kestäviä ja kestävät päivittäistä käyttöä. Sekä hieronta ja/tai vuorotteleva lämpö ja kylmä voivat auttaa kipuun, ja meillä on useita tuotteita myös tällä alalla. Lämpölinimentti, kuumakylmävoide ja hierontaöljy voivat auttaa silloin, kun kipu on erityisen tuntuvaa.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.