Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Infraspinatus-jännetulehdus (infraspinatus tendinosis)

Infraspinatustendinit (infraspinatustendinos)

Infraspinatus-jännetulehdus tarkoittaa, että jänne, joka kiinnittyy infraspinatus-lihakseen, joka pitää olkavarren olkapäässä, kun käsivarsi kiertyy ulospäin, on tulehtunut. Tämä tapahtuu yleensä vamman tai ylirasituksen jälkeen, jolloin jänne on vaurioitunut niin, että käsivarren nostaminen ylöspäin, sivulta ulos ja käsivarren vetäminen taaksepäin on kivuliasta. Tulehdus on osa vamman jälkeistä luonnollista paranemisprosessia, ja se paranee yleensä muutamassa päivässä. Jos kipu ja liikehäiriöt jatkuvat kudosmuutosten vuoksi, tilasta käytetään sen sijaan nimitystä infraspinatus tendinosis. Kipu tunnistetaan säteilevänä kipuna, joka leviää olkapäästä alaspäin olkavarteen. Jos vammaa tässä vaiheessa rasitetaan väärin, se voi edetä ja paranemisprosessi pitkittyy.

Kun olet käynyt lääkärissä ja saanut diagnoosin, asiantuntija voi suorittaa erilaisia toimenpiteitä. Joitakin näistä ovat akupunktio, shokkiaaltohoito ja ristikudoshieronta. On tärkeää, että loukkaantunut henkilö hyväksyy, että hän on kärsinyt kudosvauriosta, jota on lievitettävä, jotta hän voi parantua kunnolla. Yritä välttää sellaista rasitusta, joka lisää kipua, vältä olkapäähän kohdistuvaa toistuvaa rasitusta, jossa käsivarsi on sivulle ojennettuna, ja vältä kaikenlaista staattista työtä, joka laukaisee kivun. On hyvä, jos löydät muita liikuntamuotoja kuin ne, jotka laukaisivat olkapäävamman, samalla kun noudatat tarpeisiisi ja olosuhteisiisi mukautettua kuntoutusohjelmaa.

Henkilökohtaisesti suunnitellun ja olosuhteisiisi mukautetun kuntoutusohjelman noudattaminen infraspinatus-jännetulehduksen tai infraspinatus-jännetulehduksen jälkeen on olkapään täydellisen paranemisen kannalta olennaisen tärkeää, jotta olkapään täydellinen paraneminen olisi mahdollisimman todennäköistä. Samalla voi kuitenkin olla hyödyllistä vakauttaa olkapää ja tulehtunut olkajänne, jotta vältät mahdollisimman paljon tarpeetonta kipua. On olemassa erityyppisiä olkapääpehmusteita ja -tukia, jotka voivat nopeuttaa ja helpottaa paranemisprosessia. Nämä olkapääsuojat, joita löydät täältä Sportsmart.se-sivustolta, antavat lämpöä ja vakautta loukkaantuneelle alueelle ilman, että ne ovat epämiellyttäviä tai häiritsevät liikkeitä kuntoutusjaksojen aikana. Lämpö myös kiihdyttää tulehdusta ja auttaa vammaa paranemaan nopeammin.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.