Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Jäätynyt olkapää

Frozen Shoulder

Jäätynyt olkapää on olkapään vamma, joka kehittyy useiden kuukausien kuluessa. Oireet alkavat toisen olkapään kipuna, ja jonkin ajan kuluttua olkapää jäykistyy, jolloin sen liikkuvuus heikkenee. Tästä johtuu nimi "jäätynyt olkapää". Olkanivelen ympärillä on nivelkapseli, jonka tehtävänä on vakauttaa olkanivel. Jäätynyt olkapää syntyy, kun se supistuu ja jäykistyy. Ensimmäiset merkit alkavat usein nukahtaessa. Lopulta se alkaa sattua myös päivällä, kun yrität liikuttaa olkapäätäsi. Yleensä ongelmia on vain toisessa olkapäässä, mutta joissakin tapauksissa vaikeuksia voi olla molemmissa olkapäissä.

Eniten siitä kärsivät 40-60-vuotiaat. Lääkärit eivät vielä tiedä, miksi vain osa ihmisistä kärsii, mutta se näyttää olevan yleisempää diabeetikoilla. Olkapää paranee yleensä itsestään, mutta tämä voi kestää useita kuukausia. Vaikka olkanivel paranee usein itsestään, on aina syytä käydä lääkärin vastaanotolla vamman varmistamiseksi. Joissakin tapauksissa nivelen leikkaus voi olla tarpeen. Lääkäri ohjaa sinut aluksi fysioterapeutin vastaanotolle, joka auttaa sinua kipua lievittävien ja liikuntakyvyn palauttamiseen tähtäävien harjoitusten avulla. Fysioterapeutti voi myös tarjota kivunlievitystä, kuten lämpöä, kylmää tai akupunktiota. Sairautta on vaikea ehkäistä, koska lääkärit eivät vielä tiedä, miksi sitä esiintyy.

Jäätyneen olkapään paraneminen voi kestää useita kuukausia, ja kipu voi kestää vuosia. Kuten mainittu, kipua voidaan lievittää esimerkiksi lämmöllä tai kylmällä. Koska olkanivelen ympärillä oleva nivelkapseli ei enää pysty vakauttamaan olkapäätä samalla tavalla kuin ennen, voi auttaa myös tuotteilla, jotka tekevät olkapäästä vakaamman. Meiltä Sportsmart.se:stä löydät tuotteita, jotka on kehitetty erityisesti olkapääongelmiin. Olkatuki on joustava apuväline, jota voit käyttää vaatteiden alla, ja sitä on saatavana sekä oikealle että vasemmalle puolelle. Neopreenimateriaali lisää verenkiertoa ja parantaa alueen kompressiota, mikä voi vähentää kipua. Olkapäätä vakauttava väline voi myös vähentää kipua.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.