Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Säärilihakset

Shin Splints (Periostitis)

Sääriluu ei oikeastaan ole tulehdus vaan kulumisvamma. Jos olet ylikuormittanut säären lihaksia ja luita, se voi aiheuttaa kipua luukalvossa, johon lihakset kiinnittyvät. Voit saada sen kävelemällä tai juoksemalla tavallista enemmän. Jos sinulla on sääriluu, se sattuu yleensä sääriluun sisä- tai etupuolelle. Se voi tuntua tylsältä kivulta, varsinkin kun painat sitä. Yleensä se menee ohi itsestään levon ja ajan myötä, mutta joskus saatat tarvita hoitoa.

Sääriluuta voi vaivata, jos ylikuormitat säärtäsi, yleensä juoksemalla tai hyppimällä. Olet ehkä aloittanut harjoittelun vauhdilla tai lisännyt sitä liian nopeasti, juossut liian kovalla alustalla tai treenannut kengillä, jotka eivät ole hyväksi jaloillesi. Ihmiset, jotka pronaattoivat, joilla on korkeat kaaret tai jotka ovat lattajalkaisia, saavat todennäköisemmin tämäntyyppisen vamman. Aluksi tunnet kipua harjoittelun jälkeen, mutta jos jatkat harjoittelua, kipua esiintyy myös itse harjoittelun aikana.

Pitkäaikaisten ongelmien välttämiseksi on tärkeää hoitaa ne mahdollisimman pian. Sinun tulisi levätä rasittavasta liikunnasta, kunnes kipu on poistunut. Sillä välin voit harrastaa liikuntaa, joka rasittaa säärtä vähemmän, kuten pyöräilyä ja uintia. Voit kokeilla venytellä säären etuosan lihaksia, kun sinulla on säärilihaksia. Jos oireet eivät lievity muutamassa viikossa, saatat tarvita fysioterapeutin tai naprapaatin hoitoa.

Kävellessäsi ja juostessasi on tärkeää käyttää hyviä, tukevia kenkiä. Voi myös auttaa, jos kengissäsi on iskuja vaimentavat pohjalliset tai erityispohjat. Pohjalliset toimivat sekä ennaltaehkäisevästi että silloin, kun sinulla on jo ongelmia. Yleensä tuntuu hyvältä antaa tukea ja lämpöä säärelle, ja voit tehdä sen käyttämällä joustavaa vasikkasuojaa. Tämä auttaa lisäämään verenkiertoa ja lievittää samalla kipua.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.