Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Rannetunnelin oireyhtymä

Carpal Tunnel Syndrome

Rannetunnelin oireyhtymä on kivulias tila, jota esiintyy ranteessa ja käden eri osissa. Se on melko yleinen sairaus, ja sen esiintymiseen on useita syitä. Yleisimmän syyn sanotaan olevan työtaakka tai työasennot, joissa ranne kärsii, mutta vamma voi johtua myös muista perussairauksista tai terveydentiloista. Vaiva on yleisempi naisilla kuin miehillä, ja sitä esiintyy yleensä keski-iässä.

Rannetunneli on useiden eri luiden ja paksun nivelsiteen muodostama kapea käytävä ranteessa. Tunnelin kautta kulkevat keskihermo ja sormien taivutusjänteet. Karpaalitunnelin oireet ilmenevät, kun eri syistä johtuen tila tässä kanavassa kapenee ja puristaa hermoa. Tähän tilaan liittyvät oireet ovat yleensä pistelyä, puutumista ja kipua kädessä ja ranteessa. Monilla potilailla kipu on pahinta öisin. Saatat myös huomata, että sinusta tulee kömpelö ja kömpelö etkä pysty käyttämään käsiäsi kunnolla. Esineet putoavat helposti tai et yksinkertaisesti pysty tarttumaan esineisiin. Kipu voi jopa heikentää tuntoa ja voimaa käsivarsien osissa.

Ihmiset, joilla on karpaalitunneli-oireyhtymä, kärsivät usein kivusta ja epämukavuudesta kädessä ja ranteessa. Yksi tapa lievittää näitä oireita on hankkia todella hyvä rannetuki. Oikein rakennettu tuki voi tarjota helpotusta loukkaantuneelle nivelelle. Koska tuet stabiloivat ranteen, ne myös lievittävät kipua, jota voi esiintyä vamman seurauksena.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.