Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Olkapään kipu

Shoulder Pain

Olkapään tai molempien olkapäiden kipu ja jäykkyys on suhteellisen yleinen vaiva. Tavallisimmin kipu johtuu yhden tai useamman olkapään jänteen ylikuormituksesta tai ison bursa-alueen tulehduksesta, jota kutsutaan impingementiksi.

Impingement aiheuttaa kipua olkapäässä ja olkavarressa, kun kättä nostetaan ulospäin - ylöspäin. Tämä johtuu yleensä siitä, että yksi tai useampi ylikuormittunut jänne on puristuksissa olkapäässä. Ylikuormituksen syynä voi olla runsas urheilutoiminta, jossa kädet ovat pään yläpuolella, tai muu tuntematon työ, jota tehdään kädet ylhäällä, kuten maalaaminen tai tapetointi.

Toinen syy olkapääkipuihin voi olla niin sanottu jäätynyt olkapää tai jäätynyt olkapää. Kipu tulee yhtäkkiä, jäykkyys kehittyy ajan myötä ja erityisesti äkilliset, varomattomat liikkeet aiheuttavat voimakasta kipua. Sairauden ennuste on hyvä ja se paranee yleensä itsestään 1-2 vuodessa. Jos olet kärsinyt hartioiden kivusta ja jäykkyydestä, naprapaatti, kiropraktikko tai fysioterapeutti voi antaa sinulle harjoitusohjelman tai hoitoa ongelmien alkuperästä riippuen. Liikunta auttaa lisäämään verenkiertoa olkapäässä, ja se on hyväksi, kunhan vältät kivuliaimpia liikkeitä.

Jotta voisit liikkua mahdollisimman luonnollisesti, voi olla hyvä olla tuki, joka vakauttaa ja lämmittää rasittunutta tai loukkaantunutta aluetta. Olkatuki tai olkapääsuoja tarjoaa sekä helpotusta että vakautusta rasittuneelle ja kivuliaalle olkapäälle.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.