Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Kihti

Gout

Kihti on vakava niveltulehdus, joka iskee nopeasti ja voi olla hyvin kivulias. Kihdille on tyypillistä, että tulehdus vaikuttaa yleensä isovarpaan sisempään niveleen. Tulehdus voi kuitenkin vaivata myös kantapäitä, nilkkoja, ranteita ja kyynärpäitä. Taudin syynä on virtsahappokiteiden muodostuminen niveliin. Kiteet aiheuttavat suurta kipua nivelessä, sillä ne muuttuvat pieniksi teräviksi neulasiksi, jotka raapivat nivelen sisäpuolta. Kihtipurkaukset voivat käynnistyä sen jälkeen, kun elimistö on joutunut kovaan rasitukseen, kuten vakava infektio tai leikkaus. Kihtiin voi sairastua myös, jos juo erittäin suuria määriä alkoholia ja syö runsaasti proteiinia sisältävää ruokavaliota.

Yksittäinen kihtikohtaus paranee yleensä parissa viikossa, mutta jos tulehdus palaa, sinulle voidaan suositella lääkitystä uusien kohtausten riskin vähentämiseksi. Uusien kihtikohtausten ehkäisemiseksi yritä välttää alkoholin juomista ja syödä suuria määriä runsaasti proteiinia sisältävää ruokaa. Muutenkin on tärkeää harrastaa säännöllisesti liikuntaa, jotta kehosi pysyy terveenä. Jos olet ylipainoinen ja sinulla on toistuvia kihtikohtauksia, on ennaltaehkäisevää yrittää laihduttaa, jotta et saa uutta kohtausta. On kuitenkin tärkeää, ettei laihduta liikaa lyhyessä ajassa, sillä se voi myös laukaista kihtipistoksen.

Liikkuminen voi olla hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta, kun kihti sattuu eniten. Heti kun kipu alkaa kuitenkin hieman hellittää, voi olla hyvä idea yrittää aloittaa jonkinlainen liikunta, jotta paranemisprosessi nopeutuisi ja uudet kihti-iskut voitaisiin estää. Jotta liikunta olisi helpompaa, jotta liikunta ei olisi liian kipeää, on olemassa monenlaisia suoja- ja tukivälineitä, kuten kompressiosukkia, jotka lievittävät kipua kantapäässä ja jalkaterässä ja joita voi olla kokeilemisen arvoista. Kompressiosukat lisäävät verenkiertoa ja nopeuttavat siten tulehduksen paranemista. Valikoimastamme löydät erilaisia kompressiosukkia!

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.