Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Kipeät jalat

Sore feet

Useimmat ihmiset ovat joskus kokeneet jalkakipuja. Yleisimpiä syitä kipeisiin jalkoihin ovat väärien kenkien käyttäminen tai se, että kävelet päivässä huomattavasti enemmän kuin olet tottunut. Myös muut tilat, kuten raskaus, voivat aiheuttaa kipeät jalat. Samoin jos on ollut vammoja tai sairauksia, jotka voivat aiheuttaa samanlaisia ongelmia.

Voit tehdä useita asioita välttyäksesi väsyneiltä, kipeiltä ja ylikuormittuneilta jaloilta. Jalka on kehon osa, joka joutuu kovalle rasitukselle, kun kävelemme sen päällä päivittäin, ja on tärkeää pitää hyvää huolta jaloista. Jalkojen kipeytymisen välttämiseksi on tärkeää lisätä ja totuttaa jalkoja asteittain suurempiin kuormituksiin, jotta ne eivät yliveny. Jalkakylvyt ja jalkahieronnat lisäävät verenkiertoa ja tekevät jaloista pehmeämmät ja joustavammat. Hyvät kompressiosukat ehkäisevät myös jalkojen turvotusta ja lisäävät jalkojen ja vasikoiden verenkiertoa. Hyvät kompressiosukat voivat myös nopeuttaa toipumista ja vähentää liikunnan aiheuttamaa kipua niiden luoman lisääntyneen verenkierron ansiosta.

Jalkavaivojen ehkäisemiseksi on myös tärkeää käyttää jaloillesi sopivia jalkineita ja kenkätarvikkeita. Valitsemasi kenkätyyppi riippuu aiotusta toiminnasta. Nopeaan lenkkiin soveltuvilla kengillä ei ole samoja ominaisuuksia kuin kengillä, jotka sopivat esimerkiksi pitkään vaellukseen vuoristossa. Kengässä on oltava tarkoitukseen sopiva tuki ja pehmuste sekä pohjat tai pohjalliset, jotka on sovitettu jalkasi muotoon, tekniikkaan, jolla kävelet tai juokset, ja painoosi. Tutustu scholl-kenkävalikoimaamme ja valitse vapaa-ajan tai kävelykengät. Tarjolla on pohjallisia, jotka antavat tarvittavaa tukea ja pehmustusta jalkaholville ja kantapäälle, sekä kantapohjakuppeja ja kiiloja, jotka helpottavat erilaisten jalkavammojen syntyä. Kunnollinen pohjallinen on suositeltava sekä huippu-urheilijoille että arkiliikunnan harrastajille, sillä monissa kengissä ei valitettavasti ole riittävästi rakennettua pohjallista.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.