Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Golfarin kyynärpää

Golfers' Elbow

Golfin kyynärpää eli mediaalinen epikondyalgia on kyynärpään sisäpuolella esiintyvä vamma, joka on samanlainen kuin tenniskyynärpää, joka esiintyy samassa paikassa mutta kyynärpään ulkopuolella. Vamma syntyy käden ja sormien koukistajalihaksissa, ja golfkyynärpään oireita ovat kyynärpään sisäpuolen jäykkyys ja kipu sekä heikkouden tunne nostettaessa ja tartuttaessa. Yleisimmin siitä kärsivät soutamista, kiipeilyä ja vastaavia urheilulajeja harrastavat henkilöt, mutta myös jatkuva ja toistuva työ voi johtaa golfarin kyynärpäähän.

Ongelma johtuu ranteen taivuttavien lihasten liikakäytöstä, ja liikakäyttö aiheuttaa jännekudoksessa reaktion, joka sitten muuttuu tulehdukseksi, joka kestää yleensä muutaman päivän. Yleensä golfarin kyynärpää kehittyy hitaasti, ja kyynärvarren sisäpuolella esiintyy epämääräistä kipua, ja yleensä syynä on ranteen voimakas taivuttaminen yhdistettynä raskaaseen kuormitukseen. Golffarin kyynärpään hoito edellyttää toistuvien liikkeiden välttämistä ja mieluiten kyynärvarren lihasten täydellistä tai mahdollisimman suurta keventämistä. Myös venyttelystä voi olla apua, mutta sen avulla voidaan ehkäistä vammoja ennen niiden syntymistä.

Tarjoamme useita erityyppisiä golfin kyynärpäätukia, jotka auttavat keventämään kyynärvarren lihaksia. Niitä on saatavana säädettävissä koossa, ja niitä voi käyttää edullisesti koko päivän, eivätkä ne näy esimerkiksi paidan alla. Meillä on sekä koko kyynärpäätä varten tarkoitettuja suurempia kyynärpääsuojia että kyynärpääsuojia, jotka istuvat vain kyynärvarren yläosaan.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.