Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Epävakaa polvi

Knee Instability

Polven epävakaus on vamma, joka voi johtua monista eri syistä. Useimmiten tällainen ongelma johtuu kuitenkin yhden tai useamman polven nivelsiteen vaurioitumisesta. Kyseessä voi olla etu- tai takimmainen ristiside tai jopa meniski. Epävakauden aiheuttaneesta vammasta riippumatta on tosiasia, että vakavasti loukkaantuneen nivelen ympärillä olevat lihakset menettävät nopeasti voimansa.

Epävakaan polven kuntouttamiseksi on tärkeää harjoitella ja harjoitella oikealla tavalla. Vakaan ja täysin toimivan polven saaminen takaisin tarkoittaa kovaa työtä. Sinun on rakennettava niveltä ympäröiviä lihaksia, jotta polvi saa takaisin vakauden. Tämä onnistuu parhaiten fysioterapeutin kanssa tehtävillä harjoituksilla ja harjoittelulla. Mutta on myös tärkeää osallistua niin sanottuun toiminnalliseen harjoitteluun. Harjoitteet voivat tehdä vain tietyn osan, täydellisen toipumisen kannalta on tärkeää harjoittaa polven toiminnallisuutta. Tämä onnistuu parhaiten kävelemällä epätasaisilla pinnoilla tai pyöräilemällä.

On olemassa laitteita, jotka voivat auttaa, jos kärsit toisen tai molempien polvien epävakaudesta. Polvituki voi olla erittäin hyödyllinen, jos polvissa on jonkinlaista heikkoutta. Tämäntyyppinen suoja on anatomisesti suunniteltu, ja se keventää epävakaata polvea ja antaa lisätukea, jolla voidaan välttää kipua ja jonka avulla voit toimia ja suorittaa fyysisiä aktiviteetteja, vaikka polvi ei olisikaan 100-prosenttisen toimintakykyinen.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.