Tervetuloa SPORTSMART Suomi

Suuri valikoima kuntoutustuotteita

SPORTSMART Suomi

Ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksille

Polven nivelrikko

Knee osteoarthritis

Polven nivelrikko on yksi yleisimmistä polvikivun syistä. Nivelrikko hajottaa polvinivelen pehmentävää ja voitelevaa rustoa ja se muuttuu vähitellen. Kun rusto hajoaa, luu hankaa luuta vasten, mikä aiheuttaa kipua polvessa. Kipu tuntuu yleensä polvia taivutettaessa tai portaita noustessa, mutta se voi tuntua myös levossa. Joskus polvi voi tuntua turvonneelta ja lämpimältä.

Nivelrikko voi johtua useista eri syistä, eikä polven nivelrikon aiheuttajaa täysin tunneta, mutta riski sairastua siihen kasvaa, jos polvi on loukkaantunut, jalkojen lihasvoima on heikentynyt tai jos on ylipainoinen. Se voi johtua osittain myös perintötekijöistä. Polven nivelrikko ei aina aiheuta ongelmia, mutta se voi kehittyä hitaasti ajan myötä ja on yleisempi iäkkäillä ihmisillä.

Paras tapa ehkäistä ja hoitaa nivelrikkoa on aktiivinen elämäntapa ja liikunta. Tämä vahvistaa lihaksia ja polven ympärillä olevaa aluetta ja antaa paremman luonnollisen tuen. Vahvat jalkalihakset vähentävät painetta polvesta. Voit saada fysioterapeutilta sekä hoitoa että apua liikuntaohjelmaan. Aktiivisella elämäntavalla ja säännöllisellä liikunnalla voit vähentää polven nivelrikon aiheuttamaa kipua.

Voit myös hyötyä polvitai polvisuojasta tai polvisuojasta nivelrikkoon. Ne voivat olla jopa niin tehokkaita, että leikkausta voidaan lykätä tai välttää kokonaan. Polvituet lisäävät vakautta, ja niitä voidaan käyttää sekä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä että helpotuksena jo vahingoittuneelle polvelle. Se pitää sinut lämpimänä ja liikkuvana samalla kun se antaa polvelle hyvää vakautta. Tämäntyyppiset polvisuojat ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi ja toimiviksi.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.